Fødselsdagsboller

Det skal du bruge:  (giver 16 boller)

500 g hvedemel
50 g gær = en hel pakke
2,5 deciliter minimælk
125 g smør
3 spiseskefulde sukker
2 æg
1 teskefuld salt

Sådan gør du:

Først tager du smørret og putter det op i en gryde. Så smelter du det på lav varme. Når det er helt smeltet tager man mælken og putter den ned i. Så rører man det lidt sammen. Derefter putter man det ned i røremaskinen og smuldre gæren i. Bagefter sætter du røremaskinen i gang på lav hastighed. Når gæren er rørt godt rundt tager du 1 æg og putter i. Og så tager du melet og kommer det i lidt ad gangen. Så skal det stå og ælte i røremaskinen i 7-8 minutter.

Derefter skal dejen stå og hæve i 25 minutter. Bagefter tager du dejen ud og ruller den til en lang pølse, og så skærre du pølsen ud i 16 stykker. Derefter former du stykkerne til boller, og lægger dem på en bageplade med bagepapir på. Og så skal de hæve i 30 minutter. Nu skal du tænde din ovn.

Imens de hæver tager du dit andet æg og pisker det med en gaffel. Så når de har hævet færdig tager du en madpensel og pensler bollerne med det piskede æg. Derefter skal bollerne i ovnen i 12 minutter.

Og så når bollerne kommer ud skal de bare stå og køle lidt af og så er de klar til at blive spist.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *